روغن زیتون، به ویژه روغن زیتون فرابکر (EVOO)، منبع اصلی چربی در رژیم غذایی فلسطینیان است، نه از روی انتخاب، بلکه به دلیل اینکه 45 درصد از مساحت زمین کشاورزی فلسطین با درخت زیتون کاشته شده است.
تقریباً 95 درصد از زیتون های برداشت شده در فلسطین (مرجع PA) به روغن زیتون تبدیل می شود که بخشی از آن به صورت بین المللی صادر می شود (بانک جهانی، 2006).
روغن زیتون دارای خواص تغذیه ای و ارگانولپتیک منحصر به فردی است که عمدتاً به چندین جزء جزئی آن اعتبار دارد، در میان آنها، نقش مهمی توسط ترکیبات فرار و آنتی اکسیدانی ایفا می شود که حس EVOO و همچنین خواص تغذیه ای آن را تعیین می کند (Frankel, 2011).
ترکیبات آنتی اکسیدانی، به ویژه فنل های آبدوست و چربی دوست (بیوفنول ها)، دارای خواص بسیار حیاتی هستند که در داخل بدن برای انسان مفید هستند.
با این حال، کیفیت EVOO در طول ذخیره سازی در نتیجه تخریب اکسیداتیو کاهش می یابد که منجر به تغییرات در اجزای اصلی و همچنین از دست دادن اجزای جزئی می شود که مسئول کیفیت غذایی و حسی هستند (گرگوری و همکاران، 2014؛ قنبری و همکاران، 2018).
ویژگی های خوب EVOO با گذشت زمان به دلیل وجود چندین عامل (فلزات، هوا، نور و گرما) که منجر به اکسیداسیون می شود، کاهش می یابد (De Alzaa et al., 2018).

یکی از روشهای کاربردی عمده برای مطالعه این فرآیند، پیروی از خواص شیمیایی-فیزیکی تغییرات EVOO است که عمدتاً در معرض دمای بالا قرار میگیرند (Giuffrè et al., 2017).
انکارناپذیر است که اثرات گرمایش با استفاده از طیف گسترده ای از تکنیک های تجربی و همچنین پروتکل ها تحت مطالعه قرار گرفته است.
در طول حرارت دادن و ذخیره سازی روغن، ترکیبات فنلی معمولاً به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و تحت تعدادی واکنش قرار می گیرند که تغییرات قابل توجهی در مشخصات و همچنین قدرت کل آن آنتی اکسیدان را مشخص می کند.
طبق گفته بسیاری از نویسندگان (Carrasco-Pancorbo و همکاران، 2007؛ Boselli و همکاران، 2009)، VOO معمولاً از هر گونه قرار گرفتن در معرض تابش نور از لحظه تولید تا زمانی که به صورت روغن در بطری ها در معرض قرار می گیرد محافظت می شود.
قفسه های سوپرمارکت ها از آن لحظه به بعد، تیرگی نور از مواد بسته بندی برای حفظ آن اهمیت حیاتی دارد، مشاهده ای وجود دارد که حتی دوزهای UV که کوچک هستند می توانند منجر به اکسیداسیون در روغن زیتون بکر شوند.
- منابع:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.