زالو ها یکی از انواع کرم های حلقوی به شمار می روند که از گروه کرم های آبزی و از راسته ی آرواره دارها می باشند و به نام زالوی دریایی شهرت دارند. طول بدن این نوع از جانوران از 3 سانتی متر و تا 25 سانتی متر متنوع است. بدن زالوها قابلیت انبساط و انقباض بسیار زیادی دارد و از آن ها در بهبود بسیاری از بیماری های بدن انسان استفاده می شود.
قیمت زالوی دریایی
شاید برایتان جالب باشد که یک زالو در حدود 300 دندان دارد!. سطح بدن آن ها می تواند شامل 100 و خورده ایی حلقه بشود. در حالی که کلا ساختار داخلی یک زالو 32 بخش است.
معروف ترین زالوها که در زالو درمانی از آن ها استفاده های کاربردی می شود، زالو های خون خار هستند که خون را می مکند و از خون دیگر جانداران تغذیه می کنند. اکثر زالوها شکارچی هستند و با بلع گوشت و خون دیگر مهره داران تغذیه می کنند و به ادامه ی حیات خود می پردازند. در حال حاضر در حدود 700 گونه از زالوها در کره ی زمین شناخته شده که 90 گونه از آن ها زمینی، 100 تا از این گونه زالوها دریایی و مابقی آن ها در کنار آب های شیرین زیست گاهی طبیعی دارند.
بسیاری از افراد امروزه به پرورش و تولید زالو در زمینه ی استفاده در زالو درمانی روی آورنده اند. قیمت زالوها بسته به نوع زالو و شرایط نگهداری آن ها بسیار متفاوت است اما خوشبختانه به آن دسته از عزیزانی که علاقه مند به انجام زالو در مانی برای بیماری های خود هستند، می توان عرض کرد که قیمت زالوهای دریایی و پرورشی آنقدرها هم زیاد نیست و شما می توانید با اندک هزینه ایی اقدام به زالو درمانی نمایید.
زالوی دریایی شیراز
همانطور که گفتیم زالو ها در علم پزشکی برای گرفتن خون بیمار استفاده می شوند. زالو درمانی از گذشته تا به امروز در سرتاسر دنیا مرسوم می باشد و سابقه ی زالو درمانی در ابتدا از هندوستان و یونان باستان شروع می شود. که تا قرن 18 و 19 میلادی نیز در سراسر جهان رواج یافت. امروزه و در دنیای مدرن از زالوها استفاده های بیشتری در رابطه با علم پزشکی استفاده می شود. از جمله از این کارها می توان به چسباندن مجدد اجزای بدن در جراحی های بسیار پیشرفته مثل جراحی های پلاستیک و جراحی های ترمیمی اشاره کرد. همچنین محققان در کشور آلمان موفق به کشف درمان های ویژه ایی توسط زالوها برای بیماری آرتروز شده اند.
شهر زیبای شیراز که یکی از قطب های علم پزشکی و طبابت در ایران است، سالانه هزاران بیمار را از کشور های دیگر علل خصوص کشور های حوضه ی آب های خلیج فارس و دیگر کشورهای عربی پذیرا می باشد.
زالو در شیراز یکی از لوازم اساسی طب سنتی ایران به شمار می رود و جایگاه مهم و ویژه ایی داشته و دارد. این شهر بزرگ دارای قدمتی بسیار طولانی در رابطه با طب گیاهی و سنتی است. همانطور که به آن پرداختیم زالو یک جانور حلقوی است که فواید زیاد و گسترده ایی در علم طباطت ایفا کرده است تا جایی که به آن جراح کوچولو گفته می شود. می دانیم که زالو در هنگام مکش خون یک سری مواد را از دهان خود ترشح می کند که خاصیت های زیادی دارد. از جمله از این خاصیت ها می توان به بی حس کنندگی، گشاد کنندگی عروق، ضد انعقاد، آنتی بیوتیک، ضد التهاب، ضد لختگی خون، اثر انرژی زیستی، اثر تغذیه ی عصبی و… اشاره کرد.
علاوه بر آن زالو درمانی در بهبود واریس های پا، کنترل چربی و کلسترول خون بدن، بهبود سیستم گردش خون، روشن شدن پوست، دفع سموم، پاکسازی کبد، افزایش خون رسانی بدن، کاهش خطر سکته ی قلبی، کاهش فشار های بالای خون، کم شدن درد و بیماری های مفاصل، رقیق سازی خون و کاهش جوش های بدن، اسپاسم و درد های عضلانی، عوارض ناشی از دیابت، نقرس، بیماری های گوش، از بین بردن غده های عفونی زیر پوست و… موثر واقع می شود.
در این شهر مراکز مختلف تولید و پرورش زالو وجود دارد که که به منظور استفاده در مصارف طب سنتی و درمانی استفاده گسترده ایی از این مراکز می شود.
در شهر شیراز زالوها را به طریقه و حالات مختلف به منظور درمان استفاده می کنند که شامل: زالوی زنده برای مکش خون، زالوی فریز شده، زالوی خشک شده، روغن زالو و پودر زالو می باشد. که هر کدام فواید مخصوص به خود را دارا می باشند.
زالوی دریایی بزرگ
به زالو های دریایی که بیش از اندازه رشد کنند و در حدود 25 سانتی متر طول داشته باشند زالوی دریایی بزرگ گفته می شود. این زالوها که اصولا در دریا زندگی می کنند از خون دیگر موجودات دریا تغذیه می کنند. گفته می شود که اکثر زالوهای دریایی بزرگ از ماهی های غضرفی و یا ماهی های استخوانی برای تغذیه استفاده می کنند.
زالوهای دریایی بزرگ اکثرا در اعماق دریاها و اقیانوس ها زندگی می کنند و تقریبا می توان گفت که آن ها را می توان در تمامی اقیانوس های جهان پیدا کرد. حتی در آب های یخی اقیانوس های منجمد شمالی و جنوبی نیز زالوهای دریایی بزرگ مشاهده شده است.
زالوی دریایی ماده
تمامی زالوها موجوداتی هرمافرودیت( دوجنسه) هستند به این معنی که هر زالو هم اندام تناسلی جنس نر و هم اندام تناسلی ماده را دارا می باشد. زالوها تکثیر متقابل دارند و به تنهایی نمی توانند تولید مثل کنند به این صورت که اسپرم یک زالو، تخمک زالوی دیگر را بارور می کند و اسپرم زالوی دیگر تخمدان زالوی اولیه را بارور می سازد.
زالوها همانند کرم های خاکی که به صورت هرمافرودیت به تولید مثل می پردازند، برای نگهداری سلول تخم ایجاد شده از کمربندی تناسلی استفاده کرده و آن ها را در یک پیله پنهان می کنند.
بخش تناسلی ماده زالوی دریایی مابین حلقه ی دوم و حلقه ی سوم در بند 11 به صورت یک شکمی میانی قرار دارد. در صورتی که قسمت تناسلی در این جانور عجیب الخلقه بین حلقه ی دوم و سوم در بند 10 ام قرار دارد و به شکل یک عدد سوراخ شکمی نمایان است؛ که در برخی از موارد مشاهده شده، یک بیضه ی نخ مانند که به بیرون از شکاف قرار دارد دیده می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.