زالو یکی از انواع جانوران است که از دیر باز در طب پزشکی مورد استفاده قرار می گرفته است . در ادامه این مقاله قصد داریم موضوعات مختلفی از قبیل زالوی دریایی نر ماده طبی ، بیماری های مختلف درمان شده با زالوی طبی ، انواع زالو ها ، ویژگی های مختلف این جاندار ، انواع قیمت های آن و زالو درمانی بررسی کنیم .
انواع زالو ها بر اساس محل زندگی :
زالو ها را با توجه به محل زندگی می توان در ۳ دسته قرار داد .
۱- زالو آب شیرین ، ۲- زالو دریایی ، ۳- زالو زمینی ،
محل زندگی زالو های دریایی در اعماق اقیانوس ها می باشد . گونه های ماهیان استخوانی و ماهیان غضروفی از منابع غذایی زالو دریایی می باشند .
قدمت استفاده از زالو :
حدود ۲۵۰۰ سال است که زالو در طب پزشکی استفاده می شود . در کتاب قانون ابن سینا نیز به استفاده از زالو اشاره شده است . یونانیان اولین مردمانی بودند که از زالو در پزشکی استفاده کردند . بعد ها مصریان و ایرانیان و اروپائیان نیز در درمان بیماری ها از زالو کمک گرفتند .
زالو و خواص درمانی آن :
گزیده شدن توسط زالو به سبب وجود ماده ای خاص در بزاق این جانور باعث احساس درد نمی شود . همچنین بزاق زالو دارای ماده ای به نام هیرودین است که باعث از بین رفتن برخی بیماری ها می شود .
ویژگی خاصی که باعث می شود از زالو ها در طب استفاده کنیم ، وجود آنزیم های مختلف مانند هیرودین ، آپیراز، بدلین ، اگلین ، دستابیلاز و …. در بزاق زالوها است . علاوه بر خواص مختلف و شگفت انگیز این آنزیم ها زالو با تغذیه از خون بدن میزبان خون کثیف را از بدن میزبان خارج می کند ؛ به همین خاطر زالو درمانی را می توان نوعی حجامت کوچک نیز به شمار آورد . زالو درمانی در بیرون کشیدن خون از قسمت های عمیق بدن موثر تر از حجامت می باشد . همچنین زالو برای اتصال به بدن میزبان نوعی مکش را ایجاد میکند و در اثر این مکش مواد زائد آن قسمت به بیرون از بدن دفع می شود و به نوعی با انجام زالو درمانی بادکش درمانی نیز به طور همزمان انجام می شود . در ادامه به برخی از فواید زالو درمانی اشاره خواهیم کرد .
هیدرودین موجود در بزاق این جاندار باعث خاصیت بی حسی و کاهش درد می شود .هیستامین نیز خاصیت گشاد کنندگی دارد وسبب گشادی عروق می شود .
زالو درمانی در درمان بیماری هایی همچون اسپاسم و درد عضلانی ، بیماری های پوستی مانند دمل ها ، جوش ها و .. ، سر درد و سنوزیت مزمن ، واریس ، کیست و عفونت پستان ، نقرس ، عوارض بیماری دیابت ، گلمژه و عفونت چشم ، بیماری های مربوط به گوش و بهبود شنوایی ، هموروئید ، بیماری عروق خونی و قلب و ……. انجام می شود . امروزه در آلمان از زالو در درمان افراد مبتلا به آرتروز استفاده می شود . این جانور در جراحی های پلاستیک و ترمیمی نیز مورد استفاده قرار می گیرد . در انگلستان از زالو بعد عمل های جراحی زیبایی برای تشکیل نشدن کبودی استفاده می شود .
آیا همه افراد مجاز به انجام زالو درمانی هستند؟
البته نکته حائز اهمیت این است که زالو درمانی برای همه ی افراد روش درمانی مناسبی نیست ؛ به عنوان مثال افرادی که داری بیماری های گوارشی و دچار نفخ معده و یا یبوست هستند و یا افرادی که دچار کم خونی یا گرفتگی عروق هستند و همچنین مبتلا به بیماری هایی که انعقاد خون را با مشکل مواجه می کند مانند هموفیلی یا کمبود پلاکت اند ؛ نمی توانند زالو درمانی انجام دهند . زالو درمانی برای زنان باردار ، افراد زیر ۱۸ سال ، افراد سرد مزاج ، افراد مبتلا به مشکل خود ایمنی و زنانی که در دوران قاعدگی هستند نیز ممنوع است .
روغن زالو :
خوب است بدانید از زالو روغن نیز تهیه می شود. از روغن زالو در برخی امور مانند تقویت موی سر و افزایش حجم برخی اندام ها مانند لب ، گونه و ……استفاده میشود .
هرمافرودیت بودن ویژگی شگفت انگیز زالو ها:
زالوها از جانوران دوجنسی یا هرمافرودیت به شمار می روند. این جانوران هر دو اندام تولید مثلی نر و ماده را به صورت همزمان در بدن خود دارند، البته باید توجه داشت این جانور لازم است جفت گیری کند و به تنهایی قادر به تولید مثل نیست.
فروش زالوی دریایی
فواید و کاربرد بسیار زالو اعم از تهیه روغن ، زالو درمانی و استفاده از زالوی آرایشی برای زیبایی پوست باعث صادرات و واردات زالو در سراسر دنیا شده است . امروزه زالو درمانی و به دنبال آن پرورش زالو را می توان نوعی صنعت در سراسر جهان به شمار آورد . برای انجام زالو درمانی و خرید زالو باید به مراکز معتبر مراجعه کنید ؛ چون زالوی مورد استفاده باید دارای ویژگی هایی خاص باشد .
زالو هایی که در زالو درمانی یا لیچ تراپی مورد استفاده قرار می گیرند استریل اند . گونه های مختلفی از زالو وجود دارد ولی از همه ی آن ها در طب پزشکی نمی توان استفاده کرد . در زالو درمانی استفاده از گونه ی هیریدو مدیسینالیس ( Hirudo medicinalis ) رواج دارد . زالو ها اندازه ای بین ۱ تا ۳۰ سانتی متر دارند ؛ البته زالو هایی که برای امر درمان مورد استفاده قرار می گیرند اغلب دارای جثه ای ۲۰ سانتی متری هستند . زالو هایی که در رودخانه ها و جویبار ها زندگی می کنند برای انجام زالو درمانی مناسب نیستند .
در ادامه برخی از ویژگی های زالوی طبی را برای شما عزیزان آورده ایم .
۱-سرخ مایل به زرد ۲- جگری زرد ۳- ماشی مایل به سبز و دارای دو خط زرد در طول پشت خود ۴- دارای سر کوچک و جثه ای باریک ۵- دارای بدنی شبیه دم موش و یا ملخ ریز اند .
اگر شما قصد خرید زالو را دارید باید بدانید عوامل مختلفی نظیر نژاد زالو ، کیفیت و تعداد زالو خریداری شده بر قیمت آن موثر است .
زالو در بازار در ابعاد متفاوت کوچک، متوسط و بزرگ و به صورت تکی یا پکیج در تعداد زیاد قابل خریداری است .
انواع زالو و پکیج های موجود در بازار عبارت اند از: زالوی مولد اورینتالیس، زالوی سایز کبریتی/سوزنی، زالوی لارو (بچه زالو)، زالوی آرایشی، زالوی طبی پزشکی و ……. .
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.